ARRANGEMENT

KONFERANSEN

TREBYGGERI

2024!

Velkommen!

Bli med på Norges eneste trekonferanse som inkluderer besøk på Norges første demonterbare, moderne trebygg og som viser praktiske forsøk og demonstrasjoner i laboratorier.

Dette gjør InnoTre i samarbeid med Universitetet i Agder, Fagskolen i Agder, Mechatronics Innovation Lab og Aanesland Treindustri!

Håper vi sees!

Vi gjentar fjorårets suksess med en egen konferanse der bygging med fornybare materialer er tema.

På Trebyggeri2024! inviterer vi til en inspirerende reise med banebrytende treprosjekter, skogen som en bærekraftig ressurs og hvordan store byggeprosjekter ledes til suksess. Oppdag hvordan kunstig intelligens kan revolusjonere byggebransjen.

Under konferansen dykker vi  ned i hvordan tre i konstruksjon og interiør kan fremme helse og velvære, og vi ser nærmere på hva som kreves for å skape optimale bygg for både arbeid og bolig. I tillegg får du muligheten til å besøke Mechatronics Innovation Lab og Future Materials ved UiA, hvor fremtiden skapes.

Kvelden før konferansen venter en helt spesiell opplevelse: tre og tapas i trefabrikken til Aanesland Treindustri i Lillesand. Her får du se, lukte og lære om tre og trebyggeri i en atmosfære som bare må oppleves!

Bli med på Trebyggeri2024! treff bransjekolleger og få innblikk i hvordan tre vil forme fremtidens byggeri i by og bygd.

TID & STED:

Tre og tapas, 20. november:

Aanesland Treindustri, Gaupmyrheia 18, Lillesand

Konferanse 21. november:

Del 1: Universitetet i Agder, Jon Lilletunsvei 9, Grimstad

Del 2: Fagskolen i Agder, Grøm Næringspark 23, Grimstad

 
 

ANTALL PLASSER: 300

Program 21 nov

Fra 07.45

Innsjekk på UiA

Vi er klare med innsjekk, kaffe og litt å bite i. Det er gode muligheter for å sette seg ned for en prat med bransjekolleger i forkant av konferansen.

08.30

Velkommen til Trebyggeri 2024!

Paul Ragnar Svennevig, Instituttleder UiA, Gunnbjørg Engehagen, rektor Fagskolen, Krister Moen, daglig leder InnoTre, Preben Aanensen, Universitetslektor UiA

Anbefalinger til mer bærekraftig byggeri i Nordisk perspektiv med Pasi Aalto

Pasi Aalto, arkitekt og senterleder ved NTNU Wood, deler nye faglige anbefalinger til Nordisk ministerråd utarbeidet av nordisk ekspertgruppe. Med dyp innsikt i nordisk arkitektur og teknologi, vil Aalto presentere konkrete tiltak og strategier som kan fremme bærekraftig bygging i hele regionen. Få et innblikk i hvordan samarbeid på tvers av landegrenser kan lede an i utviklingen av fremtidens bærekraftige bygde miljø.

Fra visjon til virkelighet - fremtidens trearkitektur med Reinhard Kropf

Reinhard Kropf fra Helen & Hard arkitekter inviterer deg inn i en verden der tre møter innovasjon. Med sin unike tilnærming til bærekraftig design, vil Kropf dele innsikt fra banebrytende prosjekter og vise hvordan de forvandler visjonære ideer til ikoniske trebygg. Bli inspirert av fremtidens arkitektur som setter det å ta vare på i sentrum og hvordan tre kan forme morgendagens byer og bygder.

Har vi nok råstoff? En bærekraftig fremtid med Simon Thorsdal

Simon Thorsdal, direktør for bærekraft og samfunnskontakt i AT Skog, diskuterer tilgangen på tre som råstoff. I foredraget dykker han ned i problemstillingen om hvordan vi kan sikre nok ressurser for å dekke inn behovet for fremtidens trebyggeri. Gjør deg klar for en presentasjon som utfordrer dagens praksis og peker på veien videre.

Lærdom fra utbyggingen av Wilds Minne skole og Lund studentboliger - trebyggeri med Veidekke

Sveinung Larsen, prosjektutvikler / prosjekteringsleder og Johan Brommeland Selmar, Anleggsleder i Veidekke, deler erfaringer fra utbyggingen av storskolen Wilds Minne og Lund studentboliger i Kristiansand. De belyser de ulike prosjektfasene og det kritiske samspillet mellom faggrupper. Deres fokus er videre suksesskriterier og læringspunkter når man skal bygge store og komplekse bygg i tre.

Når presset på arealer øker kan eksisterende bygg brukes bedre ved Kristin Vedum

Kristin Vedum, prosjektleder i InnoTre viser hvordan påbygg i høyden kan løse både energieffektivisering, bedre universell utforming og flere boliger uten sløsing med ressurser og nedbygging av jomfruelig mark

AI i trebyggeriet - revolusjonerende muligheter med Morten Goodwin

Morten Goodwin ved UiA er en av Norges ledende eksperter på kunstig intelligens og digitalisering. Han tar oss med på en spennende reise inn i AI-verdenens potensial for trebyggeri. Goodwin deler kunnskap om hvordan AI kan transformere byggeprosesser, gir deg  innsikt i de nyeste fremskrittene innen digital teknologi og viser hvordan disse kan endre fremtidens byggeri.

11.30

Vi går til fagskolen for lunch

Den store panelsamtalen - tre & helse

Hva påvirkes helsen vår av materialene i omgivelsene våre?

Vi har samlet et meget godt panel til presentasjon og samtale.

Panelsamtalen tar opp spennende og viktige temaer og det er åpent for spørsmål fra salen.  Vi legger opp til en  uformell setting der alle forhåpentligvis blir litt klokere.

Panelet består av:

Christina Qvam Heggertveit, fylkesskogmester i Møre og Romsdal

Bjarte Bye Løfaldli (PhD), nevrobiolog, forsker Kristiansund kommune, førsteamanuensis Høyskolen i Molde

Henrik Kofoed Nielsen, professor Institutt for ingeniørvitenskap, UiA

Beate Skretting, ordfører i Grimstad Kommune

TBA

Samtalevert er Krister Moen, klyngeleder InnoTre

Temaer som skal diskuteres er:

  • Hvor helsefremmende er tre egentlig?
  • Hva betyr materialvalget for opplevd innemiljø? 
  • Hvorfor er det få som velger tre når mange opplever at dette er gode rom å være i?

Panelistene gir en kort introduksjon av seg selv, det blir korte presentasjoner og introduksjon av problemstillinger som skal diskuteres. Det vil være åpent for spørsmål og kommentarer fra salen.

Panelsamtalen er dagens høydepunkt, er noe vi virkelig ser frem til og tror blir kjempegøy! Om du har et ønske om å forstå mer om treets betydning for oss som mennesker og det bygde miljø er dette en samtale du ikke vil gå glipp av!

14:45

Parallellsesjon: Velg mellom omvisning på fagskolen og Mechatronics Innovation Lab, praktiske forsøk og demonstrasjoner eller besøk på stands og mingletid

Omvisning på laboratoriet til Mechatronics Innovation Lab

MIL er Norges største techlab, som tilbyr avansert teknologi og kompetanse innen mekatronikk, robotikk, og kunstig intelligens.  Som en del av Future Materials katapulten og nasjonal innovasjonsinfrastruktur, bidrar MIL til pilottesting og utvikling av industrielle produkter og tjenester. Vi får en innføring i hvilke typer prosjekter og teknologier de jobber med, samt at det blir demonstrasjoner av ulike typer utstyr. Med Lene Merethe Liodden, CEO og Christian Nordbach, forretningsutvikler. 40 plasser.

Omvisning på Fagskolen med fokus på prosjektering

Omvisning på den nye fagskolen fokus på konstruksjon og brann med stedbasert prosjektleder i BRG Entrepenør. 20 plasser.

Praktiske forsøk og demonstrasjoner

Praktiske forsøk i skolens laboratorier med Åge Akselsen og Konrad Jacob, begge adjunkter ved fagskolen, avdeling tekniske fag, bygg, BIM og KEM. 20 plasser.

16.00

SLUTT og vel hjem

Vi sees neste år!

Tre og tapas 20 nov

BUSINESS EVENT

Vi møtes på fabrikken til Aanesland Treindustri i Lillesand. Det imponerende industribygget på 3000 m² er bygget i heltre, designet for enkel demontering og satt sammen med festemidler i tre. Eier, Gunnar Adolf Aanesland som er med oss denne kvelden, er nærmest allergisk for stål og det får vi se resultatet av.

Kvelden byr på Gunnars tapas til å dele ved langbordet, forfriskninger, faglige innslag, omvisning i fabrikk og ellers tid til prat med bransjekolleger. 

Det er bare 30 plasser ved langbordet, så her gjelder det å være tidlig ute!

HOS AANESLAND TREINDUSTRI

–  20. nov. kl 1800 og utover

–  Kun 30 plasser

Trebyggeri 2024! passer alle aktører i byggenæringen, eiendomsutviklere, arkitekter, entreprenører, rådgivende ingeniører, leverandører, boligbyggelag, kommunesektoren, politikere og selvsagt studenter.

Trebyggeri2024! arrangeres med et kvelden før arrangement hos Aanesland Treindustri i Lillesand . Selve konferansen arrangeres  på Universitetet i Agder og Fagskolen i Agder i Grimstad.

Medlemmer av InnoTre, Bransjenettverk for Trekonstruksjoner og studenter får rabatterte priser.

Fotografier/filmer vil bli tatt under arrangementet. Ved å registrere deg, gir du ditt samtykke til publisering av bildene og detaljene på deltakerlisten. Deltakerliste vil bli publisert som pdf.

TALERE

Reinhard Kropf

Partner, kreativ direktør Helen&Hard

Pasi Aalto

Senterleder NTNU Wood
Institutt for arkitektur og teknologi
Fakultet for arkitektur og design

Morten Goodwin

Professor, Universitetet i Agder (UiA)

Christina Qvam Heggertveit

Fylkesskogmester hos Statsforvalteren i Møre og Romsdal

Lene Merethe Liodden

CEO Mechatronics Innovation Lab

Sveinung Larsen

Prosjektutvikler og prosjekteringsledelse Veidekke Entreprenør

Beate Skretting

Ordfører Grimstad Kommune

Gunnar Aanesland

Eier Aanesland Treindustri

Bjarte Bye Løfaldli

Bjarte Bye Løfaldli (PhD), nevrobiolog, forsker Kristiansund kommune, førsteamanuensis Høyskolen i Molde

 

Henrik Kofoed Nielsen

Professor, Institutt for ingeniørvitenskap UiA

Simon Thorsdal

Direktør for bærekraft og samfunnskontakt i AT Skog

Arne Thomassen

Fylkesordfører Agder

Gunnbjørg Engehagen

Rektor Fagskolen i Agder

Kristin Vedum

Prosjektleder bygg InnoTre

Johan Selmar Brommeland

Byggeleder Veidekke Entprenenør

Krister Moen

Daglig leder Agder Tresenter/Klyngeleder InnoTre

Konrad Jacob

Adjunkt, Fagskolen i Agder, Tekniske fag

Christian Nordbach

Forretingsutvikler Mechatronics Innovation Lab

Paul Ragnar Svennevig

Instituttleder UiA

Roy Akselsen

Adjunkt, Fagskolen i Agder, Tekniske fag

PRIS

KONFERANSIER

Marie Søraker-Sonesen

Utviklingsleder

Fagskolen i Agder

Preben Aanensen

Universitetslektor, Institutt for ingeniørvitenskap, UiA