AMS – lang erfaring som digital partner for bedrifter i treindustrien

Vidar Trydal, som er bedriftens kontakt inn i InnoTre, ser på samarbeid med andre medlemmer i klynga som svært aktuelt.

AMS ble stiftet i 1986, og har sitt hovedkontor på Moi, i tillegg har de et avdelingskontor i Jåttåvågen i Stavanger. De ble medlemmer i innoTre i 2023.

Om bedriften

AMS har en solid bakgrunn med god erfaring fra markedet innen effektivisering og rådgivning.

– Vi er et norsk selskap som utvikler vår strategi og tar våre beslutninger i Norge, og har fokus på det norske og internasjonale markedet. Vi har landets beste fagmiljø for produksjon- og fabrikkløsninger.

Fokusområde

AMS har sterkt fokus på å effektivisere produksjonsbedrifter, og kan introdusere bedriftene for produksjonsstyringssystem som kan utløse store gevinster.

– Vår direct MES software for produksjonsstyring vil gi en fremtidsrettet totalløsning, som gjør deg i stand til å videreutvikle og effektivisere din produksjonsbedrift. I tillegg leverer vi også det svært fleksible timeregisteringssystemet direct 24 for produksjon- og prosjektbasert virksomhet.

Workshop på Fagskolen i Grimstad i november 2023. Vidar (til høyre) i dialog med representanter fra Hasås, Innoventus Sør, Hamran, Røyrås Treindustri, NORCE og Bergene Holm om tema kompetanse og digitalisering (foto: InnoTre)

Bedriftens kjennetegn

– Vi har lang erfaring med produksjonsbedrifter, og kan vise til solide referanser. I tillegg har vi en markedsledende funksjonalitet på våre tjenester og produkter

Bemanning

AMS har 25 ansatte, og de har en hektisk og lærerik hverdag, der de løser kundenes digitale utfordringer.

– Vi har ansatte innen ledelse/administrasjon/økonomi, salg, marked/kommunikasjon/grafisk, IT-ingeniører, utviklere og support, og mange har i hovedsak IT-bakgrunn og utdannelse. For øyeblikket har vi ikke lærlinger, men det er noe vi vurderer.

AMS er stadig på utkikk etter nye teknologihoder som kan ta bedriften fremover.

– Vi oppfordrer alle som synes industriell IT og digitalisering er interessant, om å ta kontakt med oss. Som IT-selskap er innovasjon og videreutvikling av våre produkter og tjenester helt avgjørende for fortsatt vekst.

Oppfordring til andre klyngemedlemmer

Bruker din produksjonsbedrift manuelle operasjoner i fabrikken med utdatert papirflyt, samt etterregistrering av timer for de ansatte?

– AMS har produksjonssystem med sterkt fokus på vareflyt, effektivitet og sporing,  der vi digitaliserer og strømlinjeformer alt av informasjonsbehov i fabrikken. Vi har også et svært fleksibelt timeregistreringssystem for bedre kontroll og økt faktureringsgrad.

Les mer om AMS 

Har du spørsmål, så ta kontakt med Vidar Trydal på mobil eller 47 99 99 95 e-post vidar.trydal@ams.no