Kristiansands-politikere på nyttige bedriftsbesøk

Jan Frode Tobiassen, administrerende direktør hos Strai kjøkken, berømmer dem for å prioritere tid til dette.

Ordfører Jan Oddvar Skisland, varaordfører Erik Rostoft og leder av by- og stedsutviklingsutvalget Ole Magne Omdal i Kristiansand kommune har denne høsten prioritert å besøke flere av bedriftene i nettverket vårt.

Fredag formiddag besøkte de først Strai kjøkken, og deretter klatretårnet i Lillesand sammen med Gunnar Aanesland fra Aanesland Fabrikker.  Tidligere i høst har de besøkt Røyrås Treindustri. Både bedriftene og politikerne opplever besøkene som nyttige.

Bygd stein på stein og utviklet over tid

Hos Strai kjøkken fikk de et innblikk i bedriftens historie, fra starten i 1929 og frem til i dag. Det har vært en eventyrlig reise og mye har endret seg på veien.

Gardinstokken - Kvikk.
Med gardinstokken «Kvikk» fra Strai Trevarefabrikk kunne gardinene både tørres og strykes samtidig. I dag er det stilfulle kjøkkeninnredninger som er hovedfokus.

Strai kjøkken er i dag landets eldste, og også den største, norskeide kjøkkenprodusenten. Med 160 ansatte er de blant de 3000 største bedriften i landet. Virksomheten er 100% familieid og eierne er svært engasjerte og involvert i den daglige driften.

– Vi har vært opptatt av å skape arbeidsplasser. Produksjon i Norge har vært et viktig og bevisst valg. Vi er opptatt av mennesker og bidrar til et mangfoldig arbeidsmiljø. Det er et samfunnsansvar.
Jan Frode Tobiassen, administrerende direktør Strai kjøkken

Han fortalte videre at de har bygd stein på stein og utviklet over tid. Skal en lykkes må man satse på teknologi og ha vilje til å investere. En rundtur i produksjonen bekrefter nettopp dette. Mye er automatisert og det testes stadig ut ny teknologi. Samtidig er engasjerte medarbeidere en viktig faktor for å lykkes videre.

Nyttig dialog

I forbindelse med besøket ble det også tid til uformell dialog. Ordfører Jan Oddvar poengterte i sin avslutning at det var nyttig å bli bedre kjent med bedriftene og en spennende og viktig næring i Agder. Tre er en viktig ressurs for landsdelen vår.

I tillegg bidro Tre på Agders prosjektleder med informasjon om samarbeidet som blant annet Strai kjøkken har tatt en aktiv rolle i. Prosjektlederen som tidligere har 8 års erfaring som ordfører i en Agder-kommune, berømmer også Jan Oddvar, Erik og Ole Magne for at de drar ut på besøk. Hun har samtidig en en klar oppfordring til både politikere og bedrifter andre steder i Agder:

– Ta kontakt med hverandre. Alle politikere bør invitere seg ut på bedriftsbesøk, men bedriftene må heller ikke være redd for å invitere politikerne ut på besøk!

God stemning med Jan Frode Tobiassen, Jan Oddvar Skisland og Erik Rostoft