Lokal leverandør til regjeringskvartalet

Dersom alt går etter planen får Bosvik i Risør en vesentlig oppgave med å binde sammen de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet.

– Det er besluttet at det skal brukes mye norsk tre i det nye regjeringskvartalet, og det er musikk i våre ører, sa Christian Axelsen, salgssjef i Bosvik under Tre på Agder konferansen Vekst og konkurransekraft 2. november. 

Når det nye regjeringskvartalet står ferdig skal det bestå av åtte bygninger. For å binde de ulike inngangene, funksjonene og departementene sammen på en sikker og effektiv måte, skal det etableres et såkalt samhandlingsstrøk.

Samhandlingsstrøket blir en synlig og sentral del av arkitekturen, og bare i D-bygget, som er det første bygget, planlegges det 100 meter med rekkverk. Bosvik fikk i oppgave å levere en fullskala protype på 2,3 x 2,4 meter i bjørk, og den står nå utstilt i foajeen i R5.

– Vi måtte gå noen runder både med tanke på høyder, ornamentikk og for å holde kostandene nede, men sammen med Risør Trebåtbyggeri har vi kommet fram til en god løsning hvor vi har limt bjørk heltre i blokker og frest ut i riktig form.

Selv om kontrakten for selve oppdraget i D-bygget ikke er underskrevet, er Axelsen ved godt mot. Han minner om at Bosvik er en av landets største innredningsbedrifter og at de sikret seg god erfaring da de leverte eik til operaen i Oslo.

– Staten er flinke til å sette i gang byggeprosjekter, og vi liker at det er et uttalt mål om å halvere CO2-utslippene under byggingen av regjeringskvartalet. Jeg både håper og tror at vi får være med fra starten, det blir i så fall et veldig moro prosjekt å ta del i.

Les mer om prototypen på Statsbygg sine nettsider

Norsk bjørk – Slik ser prototypen av treverket inne i det nye regjeringskvartalet ut. Foto Statsbygg