Ny prosjektmedarbeider – vi ønsker Liv velkommen til Tre på Agder

Liv Strand er født og oppvokst i Oslo, men har de siste 30 årene bodd med familien på et lite småbruk på Vegårshei. Det vil hun fortsette med, men i jobbsammenheng er hun klar for nye oppdrag.

– Jeg kan vel ikke kalle meg for en ekte sørlending, men jeg har slått rot i indre Agder, sier Liv Strand.

Etter mange år i Agder kjenner hun landsdelen godt. Liv har tidligere jobbet flere perioder hos Fylkesmannen i Aust-Agder, og har vært jordbrukssjef i Tvedestrand og Vegårshei kommuner. De siste 12 årene har hun jobbet i Vegårshei kommune som rådgiver for næring og miljø. For tiden har hun permisjon fra den jobben, og er nå hyret inn som prosjektmedarbeider i Tre på Agder.

– Hun er en kapasitet, er engasjert og arbeidsom. Hun har mange fine kvaliteter, både faglig og menneskelig, sier prosjektleder Maya Twedt Berli.

Liv er utdannet naturforvaltningskandidat fra Norges Landbrukshøyskole (1989), altså lenge før navnet ble endret til NMBU. Utdannelsen er fremdeles høyaktuell. I tillegg har hun bred erfaring som passer godt inn i Tre på Agders profil. Hun har lang erfaring som støttespiller for ulike bedrifter og kjenner virkemiddelapparatet godt. Liv vil i starten jobbe innenfor satsingsområdet bærekraft og sirkulære løsninger.

Prosjektlederen er helt sikker på at Liv vil bidra positivt i forhold til Tre på Agders mål og samarbeidet med bedriftene og andre aktører i prosjektet. 

– Jeg er veldig glad for at vi har fått Liv med på laget. Og jeg vet jeg har mange med meg når jeg sier at det er lett å ty til uttrykket «hel ved» når Liv skal beskrives med få ord. 

Liv har gjennom årene også fått flere relevante kallenavn: miljøLiv, friluftsLiv og næringsLiv. Det vitner om ei mangfoldig dame med hjerte for bærekraft og miljø i både jobb og fritid. 

– Jeg er naturlig nok opptatt av grønne verdier på fritida også, og den fylles gjerne med friluftslivsaktiviteter både sommer og vinter, forteller Liv.