Vi ønsker Fun Design velkommen til nettverket vårt

Mange av bedriftene i Tre på Agders nettverk har en lang historie bak seg. Det er bra. Samtidig er det veldig gøy å se at nye bedrifter er på vei opp. En av dem er Fun Design i Lyngdal. De vil også spille på lag med andre bedrifter og ressurser i landsdelen.

Ellen Foss begynte tidlig å interessere seg interiør og design. Hun forteller at interessen begynte hjemme på jenterommet på Vegårshei, da pappa trødde til og bygde drømmerommet. Interessen fortsatte å vokse, det samme gjorde ideen om gøyale robuste møbler til eget bruk. Sammen med ektemannen Espen ble ideene satt ut i livet til glede for både små og store og i familien. Flere ble inspirert og ønsket seg tilsvarende.

Fra hobby i garasjen til ung spenstig bedrift

Etterspørselen økte, og dermed ble grunnlaget for å starte opp bedrift en realitet. Fun Design har i starten konsentrert seg om tre ulike produkter; Mr. Puzzle, Ludo og Mrs. Bubble.  Møblene produseres i robuste bærekraftige materialer; bjørk eller eik, og er skapt for aktiv bruk og mye moro, og passer like godt hjemme som på hytta.

Parallelt med å få opp produksjon så har de også fått på plass en nettbutikk for salg av produktene. Ellen forteller at det på sikt kan det være aktuelt med et showroom et sted slik at potensielle kunder får en mulighet til å både se, ta på og prøver møblene før de kjøper.

God hjelp i starten og samarbeid som suksessfaktor i fortsettelsen

Etableringsprosesser er krevende, og det er mye som skal på plass. Ellen trekker fram at de har hatt stor nytte av samarbeidet med Lister Nyskaping som har mange flinke folk med variert kompetanse i nettverket sitt. Gjennom dette har de fått gode tips, råd og veiledning i etableringsprosessen, men også etter at virksomheten formelt var etablert.

Fun Design samarbeider også med andre bedrifter i regionen, herunder Trestokken i Kvinesdal og Løkkan Tre i Konsmo. Gjennom det bidrar de til økt verdiskaping i regionen.

Tre på Agder ønsker Fun Design velkommen til nettverket vårt. Vi ser frem til videre samarbeid, og tar samtidig med en oppfordring til andre som kanskje bærer på en idé som kan vokse seg større og bli en ny virksomhet:

Bruk næringshagene og andre aktuelle støttespillere

Ta kontakt, drøft ideene og se på muligheter sammen med for eksempel:

Fylkeskommunen arrangerer også gründerkurs med jevne mellomrom. Disse markedsføres via media og via næringshager og kommunene.

Se ellers informasjon om mulig finansiering av næringsutvikling på fylkeskommunens nettside.

Med møbler fra Fun Design er det duket for moro for både små og store.
Mr. Puzzle
Mrs. Bubble